If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Здрасти Алфи, днес на6ият диагностик я закачи, нулира, адаптира и вси4ко е ОК.Вече не клати оборотите и ги държи 1100 по инерция и 850-900 на място. Най-после!!!излъгахме проблема.Дано е за дълго..
аз вече нямам проблем с оборотите, но други имат. Много хора са си резнали пин 15 , но някой измерил ли е какво напрежение дава този кабел когато колата е по инерция с висока скорост - над 100, по-ниска 40-60 км/ч и при работа на място?
Originally Posted by mirchozo Айде като много ги чуваш нещата кажи ми как рязането на въпросната пин15 оправя проблема с износването на МПХ-то.По твоята логика ако е износено МПХ-то би трябвало тези колебания в оборотите да ги има постоянно,без значение дали колата е в движение(независимо от скороста) или в покой.Точно затова според мен проблема идва именно по този пин15, който казва на ЕКУ-то какво да прави,дали да подържа по-високи обороти когато е в движение или съответно по-ниски когато колата е в покой.
Би било добре да се измери какво има на въпросния пин15 на кола с такъв проблем и на кола без такъв проблем,ако са еднакви стойностите ,е тогава вече мога да се съглася че проблема е от някъде другаде.
букса на скоростомера.от кабел 15 компа полу4ава инфо
Здрасти Алфи, днес на6ият диагностик я закачи, нулира, адаптира и вси4ко е ОК.Вече не клати оборотите и ги държи 1100 по инерция и 850-900 на място. Най-после!!!излъгахме проблема.Дано е за дълго..
сложих нов дебитомер на бош 0280218019 и почистих дроселната клапа.вдигна оборотите на 2200 и пак малко клатеше, но след адаптацията и то не във фирмен сервиз се оправи.Не знам докога, но сега по инерция пада до 1100 или 1000 и на място около 870-880.Друго не съм пипал.
Здравеите колеги,
аз имам подобен проблем с 1.4 ТС които е следният:паля я студена,започва да падат оборотите,с подаване на газ има прекъсвания до към 2500-3000об. след това се изцежда.Като задържа така 2-3 мин на 3000об. започва да си държи нормални об. без да падат или да бе менят явно позъгрява малко.Прекъсванията остават,при форсиране на място и при каране,след като мине 3000об все едно нищо и няма,върви и набира нормално.
Какво съм правил:почистване на МПХ,дрос.клапа,смяна на ф-рти.Имам съмнения в датчика за положение на дрос.клапа,тъи като го свалих и там кадето е отвора на датчика при въртене на ръка не се вреща в начално положение,свалял съм на няколко коли (не Алфи) при тях се фръща,явно има някаква пружинка тоя датчик.Ако някои е имал такъв проблем нека сподели.Или има наличен датчик да провери дали при него след завъртане се връща.
Поздрави!!!
Днес направих два теста на въпросният датчик който споменах по горе:
1.Свалих го и покарах без него-разлика минимална(даже никаква)
2.Замерване по стойности от Аутодата,при затворена клапа-/Аутодата - 1000ом-при мен 1600-1900ом/,при пълно отваряне-/Аутодата -2700ом-при мен е 900-1200ом/ получава се точно обратното.При отваряне на клапата трябва и съпротивлението да се покачва,а при мн пада.
А кажете ми сега за кво иде реч.
Така колеги да споделя и аз. Понеже имам/имах същият проблем и се чудя какво да правя. Смених дебитомер, ламбда сонда, машинка за оборотите. Сега колата се държи вече по-нормално но има едно голямо НО като освободя от скорост и катоя пусна по инерция оборотите започват да играят от 600,700 до 1200,1300 а спре ли на място заковават на 900. Сега ми остана само дроселовата клапа да изчистя. Някой дали има същият проблем защото прочетох и само на едно място един колега споделя само за него. И дали ще мога сам да си изчистя дроселовата клапа. Сложно ли е понеже чета, че доста колеги сами си я чистят?
Така колеги реших проблема при мен беше всичко заедно сега вече е готово цялата работа със смяна на дебитомер на бош и ламда сонда на бош заедно с почистване на машинката за оборотите и дроселовата клапа излезна 280 лева направо съм много щастлив на майсторчето
Така колеги реших проблема при мен беше всичко заедно сега вече е готово цялата работа със смяна на дебитомер на бош и ламда сонда на бош заедно с почистване на машинката за оборотите и дроселовата клапа излезна 280 лева направо съм много щастлив на майсторчето
И значи извода какъв ти е???
Кое е било необходимо и кое не???
Като цяло тръгне ли едното постепенно се скапват и останалите. Защото дебитомера не мери правилно и следва ,че ламбда сондата работи в богата смес. Като цяло и вариатора играе много важна роля и може да е и от него. Но
след операцията с почистването няма проблеми. Сега остана само нов вариатор
Здравейте и от мен.
Аз нямах такъв проблем докато не сложих газова на колицата ми. За газта съм сигурен, че е качествена - пълен комплект BRC, слагана при газаджии с добра репутация. Да, обаче сега колата ми работи на газ между 600 и 1000 оборота, като прескача до двете крайности през определени равномерни интервали. Това го прави независимо дали е студена или загряла вече. Истински неприятно е като тръгвам на полусъединител например, представете си как а-ха да тръгне и забие за секунда носа на долу, докато не си повиши сама оборота. Неприятно и странно е, че го прави и на по-високи обороти, без значение от скоростта, с която карам. С две думи колата глъхне и е като спънет кон. На бензин не го усещам и това ме кара да мисля, че проблема е от газовата. Препоръчаха ми да регулирам клапаните( на самата кола), но все пак и някой от вас ако знае нещо по въпроса да каже. И в същност могат ли да се регулират въобще тия клапани, че нещо не ми се вярва това.
Comment